Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum Afbeelding Woonzorgcentrum

Verbouwen van bestaande bebouwing en oprichten woonzorgcentrum

De bestaande woning werd grotendeels behouden, i.e. de voorgevel en het grootste deel van het bestaande hoofdgebouw, wat ingepast werd in het ontwerp.

De voorgevel werd integraal behouden en de nieuwe gevels werden ongeveer 4 meter achteruit geplaatst zodat de bestaande gevel tot zijn recht blijft komen. 

Het ontwerp van Architectenbureel Artrec+ heeft 18 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage en 17 bovengrondse parkeerplaasten, waarvan 2 extra grote. In de kelder werd bovendien een ruime fietsenberging voorzien.

Bouworganisatievorm: Zorgproject
Opdrachtgever: Woon en Zorg VG Ichtegem
Architect: Architectenbureel Artec+
Ingenieur stabiliteit: Arcadis - Berchem
Plaats van uitvoering: Hoek Engelstraat en Melkerijstraat - 8480 Ichtegem

Uitvoeringstermijn: 13 maanden 


Uitvoerend B&R bedrijf

E. Rombaut