Afbeelding Residentie De VierschaerAfbeelding Residentie De VierschaerAfbeelding Residentie De VierschaerAfbeelding Residentie De VierschaerAfbeelding Residentie De VierschaerAfbeelding Residentie De Vierschaer

Bouwen van 40 appartementen met ondergrondse parking

Op één van de laatste lege plekken aan de Antwerpse Kaaien, vlakbij het stadscentrum, is 'De Vierschaer' gelegen. Residentie 'De Vierschaer' bestaat uit een commercieel gelijkvloers met mezzanine, goed voor 1000m², onderverdeeld in 4 units en 6 bouwlagen die 40 appartementen herbergen. Aan de Jordaenskaai bevinden zich 24 appartementen met zicht op de Schelde en een zeer hoogstaande woon- en comfortfactor.

Ter hoogte van de Zakstraat en de Burchtgracht huisvest de Vierschaer nog eens 16 appartementen, deels met lateraal zicht op het water of het historisch stadscentrum. Onder dit deel van het gebouw bevindt zich ook de ondergrondse parking met zichtbare overblijfselen van de historische burchtmuur.

Dit gebouw herbergt heel wat bijzonderheden wat betreft uitvoering. Zo moest de oude stadswal volledig in stand gehouden en gerenoveerd worden. Tevens werd een speciale natuursteen gekozen als gevelbekleding.

  • Bouworganisatievorm: ontwikkelingsproject
  • Opdrachtgever: Immpact Ontwikkeling NV
  • Architect: Crepain Binst Architecture NV
  • Ingenieur stabiliteit: De Smet – Verlinden Ingenieursbureau
  • Plaats van uitvoering: Jordaenskaai - Zakstraat - Burchtstraat - 2018 Antwerpen

Uitvoerend B&R bedrijf

Hooyberghs

Bedrijven uit de B&R Groep die eveneens deelnemen aan het project:

ATA

Tegels Van Bergen

Van de Craen

Verheyen